לאחר שחוויתם את השימוש באגרון וראיתם איזה דברים מדליקים אפשר לעשות איתו,
הציעו בפורום הזה רעיונות לשימוש באגרון מונחים במסגרת מקצוע ההוראה שלכם.
כדי להוסיף את הרעיון שלכם, הקליקו על "תגובה".
לאחר שחוויתם את השימוש באגרון וראיתם איזה דברים מדליקים אפשר לעשות איתו,
הציעו בפורום הזה רעיונות לשימוש באגרון מונחים במסגרת מקצוע ההוראה שלכם.
כדי להוסיף את הרעיון שלכם, הקליקו על "תגובה".
כשיעורי בית:
בנושא שמוצגים בו הרבה מונחים חדשים, לבקש מכל תלמיד להוסיף ערך אחד שקיבל לאגרון כולל הסבר (שהמונח עצמו לא מופיע בו).
לעבור עם הכיתה (מקרן) על המונחים וההגדרות ולנתח יחד אם ההגדרה מדוייקת , פשוטה ומתומצתת או לא ולמה.
מעבר לכך שהאגרון ישמש בהמשך כמקום שניתן לחזור אליו או לייצר ממנו תשבצים וכד', פיתוח היכולת להגדיר מונח בצורה מדוייקת, פשוטה וקצרה-חשוב מאוד לתחומי חיים רבים.
במקצוע שאני מלמדת, ספרות, אפשר לבנות אגרון של מונחי ספרות ולתת דוגמאות למונחים מסיפורים שנלמדים בשיעורי ספרות.
אפשרות נוספת היא לבנות אגרון רק עם דוגמאות ולגלות את ההגדרה לפי הדוגמה.
כשלומדים סיפור, אפשר לבקש מכל תלמיד/ה להוסיף מידע על העלילה, על אחת הדמויות, על המסר של הסיפור וכו'.
ניתן להשתמש באזרחות בנושא זכויות האדם.
התלמיד יחבר סיפור פגיעה בזכות והתלמידים יצטרכו לזהות איזו זכותנפגעה.
אני אוכל לתרגל עם התלמידים את תכני הלמידה, לגרום ללמידה להיות מהנה,חוויתית
ניתן להשתמש באגרון למשחקי היכרות בהם יציגו הילדים תחביבים למשל, והחידה תהיה מי זה.
בנוסף, ניתן ליצור רשימת מונחים במקצוע הנלמד, במקרה שלי - ספרות.
בנוסף, ניתן לכתוב חוות דעת על נושא מסויים
אורית , זה נראה לי רעיון טוב, למשחקי מחצית. עברנו מחצית שנה , ב נראה אם אתם מכירים אחד תשני.
כל אחד יכתוב מאכל שאוהב, צבע שאוהב ומקצוע לימודי שאוהב. ולשחק איש תלוי ולראות מי מזהה לפי 3 קרטריונים.
משכית , אמצתי בשמחה את רעיון למשחק ההיכרות , ממליצה לכולם
ניתן להוסיף תשבץ שיכיל מושגים של הנושא הנלמד
בג"ג, לשמחתי יש אגרון מושגים בסוף הספר. כך שנתקלים במושג או מחפשים פירוש ניתן למצוא את הפירוש ביעילות.
ניתן להשתמש באגרון ליצור משחקים מתוקשבים.
שימושים:
משחקים, תשבצים, צפייה במקורות מידע מכוונים, לימוד מרחוק, צפייה בסרטונים
אפשר לעשות פתיחה או סיכום לנושא שמלמדים בכיתה
באגרון אפשר ליצור מילון מושגים כיתתי בהיסטוריה וכן יצירת משחקים על פי המושגים כמו איש תלוי או תשבצים
ניתן להשתמש באגרון מונחים לצורך פירוש מונחים לשוניים מתחומים שונים בלשון (סמנטיקה, תחביר....).
מעניין מאוד. כל הכבוד
משחק אמת ושקר - כל ילד יכתוב על עצמו משפט אמת או שקר ואז כל התלמידים ינחשו של מי המשפט הזה והאם הוא אמת או שקר....
למשל: רדף אחרי היפופוטם כשטיילתי באפריקה - במקרה שלי זה משפט אמת!
רעיון מקסים לשעת חינוך
אפשר לבקש מהתלמידים להכניס מילים חדשות מסיפור: glossary שהם אינם יודעים ולהסביר אותה כפי שהיא מופיעה בטקסט. לאחר בדיקה של המורה, התלמידים יכולים להשתמש באגרון כדי לבדוק פירושי מילים וגם לתרגל את המילים במשחקים.
בשיעור זה"ב ניתן להכניס את כל המונחים/מושגים בנושא זהירות בדרכים ולערוך חידון בנושא
מקוה שיצא לך לנסות את זה, השילוב של המשחקים עם האגרון הוא כלי נהדר לתלמידי חט"ב!
במסגרת לימודי המדעים אפשר לבנות אגרון מונחים בנושאי אנרגיה ושימורה. ואז לנסות ולתת למונחים אלו פירושים מדעיים ופירושים מחיי היום - יום ץ זה מעניין
באמצעות אגרון נתן לבנות מילון מונחים במקצועות השונים אותם אנו מלמדים בקבוצות השילוב. הייתי משתמשת בכך למילון מושגים בספרות ובלשון. מילון זה יוכל ללוות את התלמידים לאורך כל שנות החטיבה.
אגרון מונחים על ידי תמונות במקום מונח יכול לעזור לבנות מילון של של הכיתה במיוחד בצרפתית בשנה א (כיתה א')
אכן, בזמנו גם בדקתי את זה באתר של הכיתה שלי וזה עובד